Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проверяват за „нелегални екскурзии“ и нелоялни практики в туризма

Общество

Проверяват за „нелегални екскурзии“ и нелоялни практики в туризма

Проверяват за нелегални екскурзии и нелоялни практики в туризма - Tribune.bg
Снимка:

Поредни проверки срещу нелоялни практики в сферата на туризма и разрастването на сивия сектор. Служители от Министерство на туризма, Комисията за защита на потребителите (КЗП), Областна дирекция на МВР, сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА) проверяват превозни средства, преминаващи през Граничен контролно-пропускателен пункт „Лесово“.

До обедните часове са проверени 4 автобуса, пътуващи в посока Одрин, Турция. Всичките проверени лица са пътували на еднодневно пътуване и не е установено организирано туристическо пътуване. Установено е 1 нарушение от ИААА, за което е съставен и връчен акт (АУАН) на превозвача.

Министерство на туризма, заедно с КЗП, проверяват в Националния туристически регистър доколко туроператорите, туристическите агенти и правоспособните екскурзоводи упражняват законно дейността си и дали имат валидно сключен договор за застраховка „Отговорност на туроператора“. 

ИААА извършват проверки за спазването на изискванията на Закона за автомобилните превози. Областните дирекции на МВР по места и по-конкретно сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ имат отношение по евентуалното установяване на нерегламентиран превоз на пътници.

Съвместната дейност на институциите ще продължи през цялата година на всички гранично-пропускателни пунктове на страната, съгласно правомощията на държавните органи. До момента бяха извършени проверки на Граничните контролно-пропускателни пунктове "Кулата", „Русе-Гюргево“, „Капитан Андреево“ и „Лесово“ – на автобуси, които пътуват към Гърция, Румъния и Турция.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети