Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Психиатричната болница в Карвуна не приема и не изписва пациенти

Общество

Психиатричната болница в Карвуна не приема и не изписва пациенти

Снимка:

10 лица от персонала и 10 от пациентите са с ковид

Увеличаващ се брой на заразени от ковид в психиатричната болница в Карвуна е причината до второ нареждане лечебното заведение не приема и не изписва пациенти, съобщиха от РЗИ-Добрич. От инспекцията уточняват, че е извършена крайна дезинфекция във всички помещения и сгради, а ежедневно се прави учестена дезинфекция.

За всички, за които е възможно, е препоръчана работа от дистанция. От своя страна РЗИ е предоставила допълнително лични предпазни средства, дезинфектанти и бързи антигенни тестове за изследване на персонал и пациенти.

Междувременно е ограничен достъпът на персонала до структури и отделения, а служителите, които са с отрицателен резултат, работят на 7-дневен режим в болницата. След приключване на 168-часовата смяна се изследват с бърз антигенен тест, като независимо от резултата, остават в домашна изолация за известно време и се допускат до работа след актуален отрицателен антигенен тест.

„10 лица от персонала и 10 от пациентите на Държавна психиатрична болница в село Карвуна са дали положителни резултати за ковид към 2 април“, съобщи директорът на РЗИ - Добрич д-р Светла Ангелова. По думите й на отрицателните пациенти се извършват периодично антигенни тестове.

„Няма връзка между хоспитализираните лица от Дома в Опанец и възникналия взрив в Държавна психиатрична болница Карвуна“, категорична е д-р Ангелова.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема