Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Психично болен нападна с нож дете в София

Общество

Психично болен нападна с нож дете в София

Психично болен нападна с нож дете в София - Tribune.bg
Снимка:

Психично болен нападна с нож дете в София, съобщи Нова тв. Мъжът е известен на целия квартал. Майката и момичето, което е жертва на последната му агресия, разказаха, че нападението е станало на пейка пред блока, в който живеят.

„Седяхме с мои приятели и си играехме на телефоните. Една приятелка го разпозна и го заговори. Той дойде, огледа пейките, на които седяхме, изви ми ръката, бутна ми телефона и ми посегна с нож. Разтичахме се. Моите приятелки казаха на две жени, които бяха наблизо, какво се е случило. Но те не реагираха”, сподели нападнатото дете.

Майката на момичето разбрала за нападението 10-ина минути по-късно.

„Дъщеря ми каза, че е извикала патрул. Скрила се е във входа и е изчакала полицията. Аз дойдох и служителите на реда казаха, че не познават лицето. Показахме негова снимка от група в социалните мрежи. Час по-късно беше задържан. Нож в него не беше открит. Задържаха го за 24 часа, а на другия ден ми се обадиха от „Детска педагогическа стая”, за да разпитат детето”, припомня си майката.

По думите ѝ, когато отишла да вземе дъщеря си, за да отидат до 9-о РУ – мъжът си бил вкъщи и стоял в съседния вход гол до кръста.

„Нападателят живее в съседния вход. Наблизо има училище. Има и детска градина. Нека всички отговорни институции обърнат внимание. Той притеснява децата, родителите. Напада възрастни жени зад блока. Той е агресивен и се нуждае от помощ”, подчерта жената.

По повод поредния случай на нападение на психично болен адвокатът по медицинско право Мария Петрова попита защо заболяването се бърка с престъплението и държавата абдикира от функциите си, като прехвърля проблема на лекарите.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети болен, нападение
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати