Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пускат днес магистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора в посока Бургас

Общество

Пускат днес магистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора в посока Бургас

Снимка:

Трафикът в платното за София ще бъде възстановен следващата седмица

Пуска се движението в платното за Бургас в ремонтираните над 23 км от автомагистрала „Тракия“ в участъка между Чирпан и Стара Загора, съобщи АПИ. Трафикът в платното за София ще бъде възстановен следващата седмица.

Дотогава пътуващите от Бургас към столицата ще се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“. Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия“ е Подбалканският път I-6 София - Бургас.

Участъкът в платното за Бургас, по който се пуска движението в петък, е с подобрено отводняване, нова асфалтова настилка, ограничителни системи /мантинели/, маркировка и знаци. По метода студено рециклиране е възстановена носимоспособността на пътното тяло. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, ремонтно-възстановителни дейности на 9 съоръжения в отсечката между пътните възли „Чирпан - Изток“ и „Стара Загора“, бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик.

Обновяването на 23 км участък е част от стартирания през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/. В края на април т. г. завърши ремонтът на 16,5 км /от 168-ми до 184-ти км/ между връзката с АМ „Марица” и п. в. „Чирпан - Изток“, а през миналата година на 12 км от автомагистралата между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“ /от 156-ти до 168-ми км/. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още