Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пускат движението по „Цар Освободител“ в понеделник (Видео)

Общество

Пускат движението по „Цар Освободител“ в понеделник (Видео)

Пускат движението по Цар Освободител в понеделник (Видео) - Tribune.bg
Снимка:

Пускат движението по жълтите павета в столицата от понеделник.

„До края на седмицата ремонтът тук приключва. Както обещахме около 15 септември да приключат дейностите“, това обяви инж.Ангел Джоргов, заместник-кмет на Столична община по строителството в импровизирано интервю пред общинския съветник и журналист Симеон Колев.

Джоргов обяснява, че теренът е разделен на няколко части, като е работено предимно през летните месеци. Пренаредени са били тротоари и паважна настилка. По думите му сега ще бъде пуснато движението, а следващата година пролетта и лятото ще бъде пренаредена и останалата част.

По време на ремонта са използвани оригиналните павета, които са на повече от 100 години. Всяко едно е било взето и върнато обратно на място, защото са културно наследство.

По думите на инж. Ангел Джоргов никога до този момент в района не е правен толкова мащабен ремонт. В предишни години са били пренареждани само малки участъци по „Цар Освободител“. По неговите думи трасето е изключително натоварено с автомобили през последните години и затова са се били образували и „коловози“, тъй като основите не са били предвидени за такъв трафик.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати