Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пускат тестово трамваите по "Графа", днес без пътници

Общество

Пускат тестово трамваите по "Графа", днес без пътници

Снимка:

Тестовете продължават 72 часа

Днес тестово ще бъдат пуснати трамваите по ремонтираната ул. „Граф Игнатиев“. Пътници няма да бъдат превозвани. Има готовност да се пуснат и редовно трамваите по линии 10,12,18, а трасето в района е изградено на 100%. Това съобщи зам.-кметът по транспорт на столицата Евгени Крусев пред БНТ.

Тестовете ще продължат 72 часа. После се назначава приемателна комисия от ДНСК, която издава акт 16 за трасето, добави Крусев. Целта на проверката е да установи как е изпълнен релсовият път и контактно-кабелната мрежа, как са направени спирките и как преминават трамваите, така че всичко да е проверено, преди да се возят пътници.

Трамваите ще проверят годността на трасето, тъй като това е задължително условие преди окончателното въвеждане и пускане в експлоатация.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова също коментира ремонта на района. Важно е да се работи интензивно, знам, че до голяма степен затрудняваме работещите и живеещите в района, каза кметът.

Тя призова да се изчака края на ремонтите и всеки да види с очите си. Много от снимките в интернет за ремонтите на "Графа" са професионално обработени и некоректни, което не прави чест на никого, добави тя.

Във връзка със снега Фандъкова обясни, че над 170 снегорина почистват тази сутрин и призова всички собственици на сгради, да почистват пред тях, а общината има своя ангажимент за общинските терени.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още