Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пускат тежкотоварния трафик през прохода "Петрохан"

Общество

Пускат тежкотоварния трафик през прохода "Петрохан"

Пускат тежкотоварния трафик през прохода Петрохан - Tribune.bg
Снимка:

Пускат тежкотоварния трафик през прохода "Петрохан" от днес, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура"/АПИ/. Той ще може да преминава през определени дни и часове. Промяната се налага заради спиране на движението за всички моторни превозни средства по отсечката Мездра – Лютидол за доизграждането на скоростното трасе до Ботевград. Камионите в посока София ще преминават през "Петрохан", а в посока Видин - през Долни Дъбник и Златгна Панега. Промени са възможни през почивните дни.

Въведената организация е за 30 дни, в които ще продължи анализът на трафика, съобщиха от Агенция "Пътната инфраструктура" (АПИ).

Срещу тази организация на движението има недоволство сред живеещите в Северозападна България, съобщава бТВ. Притесненията са, че пътят през прохода е проектиран само за леки автомобили и камионите ще го разбият и увредят.

Според местните кметове тежкотоварният трафик ще забави движението за много хора от Северозападна България, а също от Сърбия и Румъния, които в летните месеци пътуват за почивки на море в Гърция и България през "Петрохан".

Заради новата организация на движението за днес е насрочен трети протест в района. Местните заплашват, че ще блокират движението. Първите две протеста бяха на 14 и 17 юни.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Петрохан, трафик
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати