Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пускат „зелените коридори“ с иРНК ваксини

Общество

Пускат „зелените коридори“ с иРНК ваксини

Снимка:

От 30 април до 9 май се разкриват „зелените коридори“ с иРНК ваксини. 

В четирите големи болници в София – Военномедицинска академия, „Пирогов”, „Александровска“ и „Света Анна”, имунизационните пунктове ще работят с различно работно време, но никъде не е необходимо предварително записване. 

Имунизации във ВМА ще се извършват с ваксината на Oxford/AstraZeneca и с ваксината на Pfizer/BioNTech в работните дни от 8.00 до 16.00 часа, а в празничните дни – Великденски и Гергьовден – от 9.00 до 13.00 часа. 

Освен Astra Zeneka и Pfizer, избралите да посетят пункта в УМБАЛ „Александровска“ ще имат възможност да изберат и препарата на Moderna. Там обаче ваксини няма да се слагат на 3 май, понеделник, а работното време на ваксинационните кабинети е от 9.00 до 17.00 часа. 

До 9 май, включително, петте имунизационни зони в болница „Пирогов” ще приемат всеки, който желае ваксина в часовете между 08:30 и 17:30 часа. 

Ваксинационните екипи на УМБАЛ „Света Анна” ще почиват единствено на 1 май. През всички останали дни първа, а и втора, на който му предстои реимунизация, ще се слагат в часовете от 8.00 до 19.00 часа. Важно е да се знае обаче, че ваксина на AstraZeneca ще има за всеки желаещ, но от ваксините на BioNTech/Pfizer са осигурени количества за гражданите над 65-годишна възраст. Екипите няма да поставят от препарата на Moderna.  


Топ новини

виж още

Актуална тема