Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пускат „зелените коридори“ след ваксинирането на членовете на избирателните комисии

Общество

Пускат „зелените коридори“ след ваксинирането на членовете на избирателните комисии

Пускат зелените коридори след ваксинирането на членовете на избирателните комисии - Tribune.bg
Снимка:

„Зелените коридори“ за ваксиниране на всички желаещи срещу COVID-19 в момента са спрени. Те ще бъдат пуснати отново, след като приключи първа фаза на ваксинацията за желаещите членове на секционните и районните избирателни комисии. Това съобщи шефът на „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов.

„Направени са списъци, които се дават от РЗИ на големите болници. Отворени са толкова пунктове, колкото и когато имаше „зелени коридори“. Идеята е максимално бързо, до 10 март, всички, които желаят от избирателните комисии, да бъдат ваксинирани с първата доза Pfizer/BioNTech. След 21 дена ще бъда поставена и втората доза. Реално за 4 април те ще бъдат абсолютно покрити с две дози ваксини“, заяви той.
„В момента, в който премине първата фаза на ваксинация на комисиите, тогава отново ще бъдат отворени „зелените коридори“ за всички желаещи ваксина“, увери проф. Балтов.

„Знаете, че няма достатъчно ваксини. Това, което трябваше да дойде през февруари, не дойде, говоря за векторната ваксина (AstraZeneca). Надяваме се, че ще има допълнителни доставки през март месец. Общо заявеното количество е около 550 хиляди дози ваксини, които ще дойдат през март месец. Нищо няма да попречим да продължим“, допълни директорът на „Пирогов“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати