Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пуснаха движението по пътя в Искърското дефиле

Общество

Пуснаха движението по пътя в Искърското дефиле

Снимка:

Възстановено е движението по пътя в Искърското дефиле в района на Елисейна. Обрушени са скатовете и е почистена скалната маса, с което се осигурява безопасното движение на пътуващите в участъка, съобщиха от АПИ.

До месец предстои да бъдат предприети мерки за трайното укрепване на най-големия скален къс на срутището при Елисейна.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно в дефилетата и планинските участъци. От обилните валежи от сняг и дъжд в последните седмици, интензивното снеготопене и големите температурни амплитуди се активизираха редица срутищни процеси. С повишаването на температурите нараства опасността от активизирането на нови геодинамични процеси.

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски разпореди на областните пътни управления и на пътноподдържащите фирми да извършват постоянни обходи на трасетата, на които има опасност от свличане на скална маса. Работата им се подпомага и от екипите на тол контрола. При опасност от големи срутища превантивно ще се затварят пътни участъци, защото е важно да се гарантира безопасността на пътуващите.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още