Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пуснаха за движение южното платно на бул. "Тодор Каблешков" в София

Общество

Пуснаха за движение южното платно на бул. "Тодор Каблешков" в София

Снимка:

Възстановено е и движението на автобусите и тролеите в района

От днес е възстановено движението по новоизграденото южно пътно платно на булевард "Тодор Каблешков" в участъка от бул. „България“ до ул. „Лиу Айер“. Възстановено е и движението на автобусите и тролеите в района. Това каза пред БГНЕС зам.-кметът по строителство Ангел Джоргов.

„В следващите 1-2 седмици очакваме да приключат работите по довършване на тротоарите и на велоалеята. По този начин ще имаме две платна с по три ленти за движение - северно и южно“, обясни Джоргов.

Той уточни, че догодина ще бъдат довършени дейностите в кръстовището с ул. „Луи Айер“, както и изграждането на нова велоалея, рехабилитация на тротоарите и поллагането на нов износващ пласт на северното платно на булеварда. Дейностите там се отлагат с около 80 дни заради неблагопроятните климатични условия, които предстоят.

„Отваряме движението. Спираме строителните работи и ги продължаваме напролет, когато времето ще позволява и второ от май месец нататък се облекчава трафикът в София“, заяви той.

Идеята в района да има трамвай вероятно ще започне да се осъщестява след 2 години.

„Идета е от бул. „България“ трамваят, на първо време да стигне до бул. „Черни връх“, където да направи връзка с колелото на трамвай 10 в „Хладилника“. А на един по-късен етап трамваят ще продължава и по ул. „Филип Кутев“", каза зам.-кметът.  От думите му стана ясно, че продължава отчуждаването на терени от реката след „Луи Айер“ до бул. „Черни връх“ и при „Филип Кутев“, в участъка от ул. „Сребърна“ до „Симеоновско шосе“.

„Надяваме се през следващите 2-3 години ще реализираме вътрешния градски ринг на София“, заяви още Джоргов.  

бул. бул. "Тодор Каблешков"


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още