Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Трети национален протест на пътните строители пред МРРБ

Общество

Трети национален протест на пътните строители пред МРРБ

Снимка:

Работници от пътностроителните фирми излязоха за трети път на национален протест пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.

Причината са неизплатените им близо 800 милиона лева и липсата на диалог с институциите.

От Управителния съвет на Българска браншова камара „Пътища” заявяват, че вече пет месеца търсят възможността за разговор с държавните институции, заради пренебрегването на действащите, напълно законни договори за текущ ремонт и поддръжка на републиканска пътна мрежа.

„Изразихме позицията си по време на два национални протеста, проведохме срещи с президента Румен Радев, както и с министър-председателя Стефан Янев. Участвахме в създадена от премиера работна група, за да намерим подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма”, казват от ББКП, цитирани в БГНЕС. От там уточниха, че до нова среща със служебния премиер не се е стигнало, а такава е поискана.

Очаква се регионалният министър Виолета Комитова да покани на разговор собствениците на фирми, участващи в протеста, за да се обсъди създалото се напрежение.   

БГНЕСБГНЕС


Топ новини

виж още

Актуална тема