Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Радев: Независимостта е един от най-ярките триумфи на българската държавност

Общество

Радев: Независимостта е един от най-ярките триумфи на българската държавност

Снимка:

Прокламацията на Независимостта е един от най-ярките триумфи на българската държавност. Дързък, но и далновиден акт, около който българите се обединиха, независимо от политическите си пристрастия и убеждения. Рядък миг, в който граждани и управници съумяха „еднакво да мислят и едно да желаят“ в името на добруването на Родината. Това написа Румен Радев във „Фейбук“ по повод днешния презник – Денят на независимостта.

„Сто и дванадесет години ни делят от паметния 22 септември, на който в старопрестолното Велико Търново проехтяха думите: „Винаги миролюбив, Моят Народ днес копнее за културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не треба да пречи за преуспяването й. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля - да бъде според както той иска“, пише държавният глава. Според него през през 1908 г. млада България се е изправила равноправна на световната сцена благодарение на поколение държавници с характер, но и на волята на целия народ „да изкове с труд и достойнство справедлива, преуспяваща, модерна държава“.

„Нека днес всички ние, граждани и политици, си дадем сметка за собствената ни историческа роля и с чувство на дълг пред род и Отечество отново да поемем съдбата си в свои ръце. „Да живее свободна и независима България!

Да живее българският народ!“, пише още Радев в поздрава си за празника.  


Коментари (11)

Изумен Оставка! Мръсен червен боклук! Предател на България, нямаш право устата да си отвориш и да говориш, гаден червен задник!
22.09.2020 10:01 / Отговор
ЛИЦЕМЕР И МЕРЗАВЕЦ! НЕ МОЖЕШ ДА СИ УПРАВЛЕНЕЦ НА БЪЛГАРИТЕ-СЛУГА СИ НА ПУТИН И РЕШЕТНИКОВ!
МОЖЕШ ДА УПРАВЛЯВАШ САМО БАНДИ ОТ ЛУМПЕНИ И ДЕБИЛИ.
22.09.2020 10:14
ЕДИНСТВЕН ХОД НА РАДЕВ-ПУБЛИЧНО ДА СЕ ИЗВИНИ НА БЪЛГАРИТЕ! ДА СЕ СМИРИ!
ДА ПОИСКА ПРОШКА ОТ БОГ!
РАДЕВ - ВАРВАЩ ЛИ СИ? - КАКВО ТЪРСИШ В ЦЪРКВАТА?
22.09.2020 10:21
Мунчото на Черепа Радев се осветли като агент на ГРУ и Прокси на мафията и мутрите!
С какъвто се събереш,такъв ставаш,само че Радев е чиновник,цял живот на столова храна и държавна издръжка,приятелчета мутри ще го похарчат,когато преценят,че им пречи!
Симптоматично е че Путин окончателно го отписа като провален проект на ГРУ!
Факт,че се осветли като агент на ГРУ,което не се хареса на Путин!
Провалените агенти,пият специален руски чай  
Радев продължи с мантрите си,че искал власт на всяка цена,както бе обещал да подпали България,ако му задействат импийчмънт!Някой му бе обещал да стане върховен вожд,ако уреди БСП да спечели изборите.Той направи всичко възможно,агресивно уволнявайки масово и на всички нива,като започна от полицията,но пак Бойко го изкунди с умерената си политика!Това бе и причината 1.2 милиона да съжалят за избора на Чехлю и БСП остана с 0.8 милиона
Да му се радват нашите маргинали,защото е пътник
22.09.2020 10:05 / Отговор
МУТРАТА РАДЕВ - ВЪН !!!!!!
ГОВНАРКАТА Мутра-Радев ...
и днес замърсява Орално Родината ни ...

Време е дружно да го изпратим в Матушка Му Русия

SON of a BITCH - MADE for RUSSIA

https://youtu.be/aMgx6jQUBpI

KISS MY ASS
.
22.09.2020 10:15 / Отговор
Уууууу...ОСТАВКА на ФИГУРАНТА на МАФИЯТА ! ...ОСТАВКА ГАДИНО, МАХАЙ СЕ, че НЕ МОЖЕМ ДА ТЕ ГЛЕДАМЕ и НЕ ТЕ ЧУВАМЕ изобщо, какво бръщолевиш !!! Ууууууу..., ОТРОВЕН ПРЕСТЪПНИК, ДАЛАВЕРАДЖИЯ, ПРЕДАТЕЛ, МУТРА - ФИГУРАНТ на МАФИЯТА, ГРИПЕНов / Решетников, Кремълски МЕТЕЖНИК , ПРЕДАТЕЛ , БЪЛГАРОУБИЕЦ, с юмрука да ти се навре в г@за , само това заслужаваш ОМРАЗНО СЕЛСКО ГОВЕДОооооо....Уууууууууу... ОСТАВКА, О С Т А В К А - НЕЗАБАВНО ! ИЗМИТАЙ СЕ В СИБИР заедно с метежниците си ПФУууу...!
22.09.2020 11:31 / Отговор
МРАКА "Винаги миролюбив, Моят Народ днес копнее за културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не треба да пречи за преуспяването й. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля - да бъде според както той иска“, "
ВИНАГИ МИРОЛЮБИВИЯ БУЛГА-РАШКИ БОК-ЛУК СЕ ВКЛЮЧИ В 1 И 2 СВЕТОВНИ ВОЙНИ, НЕ ЗАЩОТО НЯКОЙ ГО НАПАДНА, А ЗА ДА СИ РАЗШИРИ ХРАНИТЕЛНАТА БАЗА :)
АМА ДОБРЕ ВИ НАРИТАХ ПУМИТА У НЬОЙ? НАЛИ? :)
ДА ВИ КАЖА, БЕШЕ МИ УДОВОЛСТВИЕ ДА РИТАМ БУЛГАРАЦИ У ПРАЗНИТЕ КРАТУНИ И ДА СЛУШАМ, КАК ВИЕТЕ НА УМРЕЛО :)
22.09.2020 15:14 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още