Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Расате официално е обвиняем, наложен му е арест за 72 часа

Общество

Расате официално е обвиняем, наложен му е арест за 72 часа

Снимка:

Следовател от Следствения отдел при Софийска градска прокуратура (СГП) предяви постановление за привличане в качеството на обвиняем на кандидата за президент Боян Расате.

Той е привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпления по чл. 325, ал. 2 във вр. с ал. 1, вр.чл.20, ал.2, вр.ал.1 и по чл. 131, ал.1, т. 12 във вр. с чл. 130, ал. 2 от НК.

В хода на разследването  по образуваното в СГП досъдебно производство  допълнително са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни по чл.219, ал.1 от НПК за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на второ обвинение спрямо Б.С. и за извършено от него престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 във вр. с чл. 130, ал. 2 от НК (причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди), обявиха от държавното обвинение.

Според наблюдаващия прокурор събраният доказателствен материал сочи не само наличие на обосновано предположение за извършени престъпления, но и за обоснована реална опасност същият да се укрие.

Расате беше задържан снощи на излизане след участие по БНТ.

Извършените престъпления се отличават с изключителна дързост и  незачитане на демократичните устои на държавата. Техният интензитет  и данните за предишно осъждане на обвиняемия сочат висока степен на обществена опасност, която според наблюдаващия прокурор налага задържане на Расате за срок до 72 часа, се казва още в официалното съобщение.

Обвиняемият не се признава за виновен и се е възползвал от правото си да не дава обяснения.  


Топ новини

виж още

Актуална тема