Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Рашидов подари свои творби на „Галерия 88 Камен Попов“ и на едноименната фондация

Общество

Рашидов подари свои творби на „Галерия 88 Камен Попов“ и на едноименната фондация

Рашидов подари свои творби на Галерия 88 Камен Попов и на едноименната фондация - Tribune.bg

Вежди Рашидов подари две свои творби – акварел и рисунка, на „Галерия 88 Камен Попов“ и на едноименната фондация, които бяха открити официално вечерта на 10 юни в София. Заедно с това той дари и една скулптура на Галин Малакчиев от своята лична колекция. Дарението бе прието с благодарност от Юлита Попова и съпруга ѝ Жос Селис, които създадоха галерията и фондацията в памет на именития наш художник и плакатист Камен Попов.

Дарението на РашидовДарението на Рашидов

В продължение на 32 години основаната през 1988 година от Камен Попов в центъра на Люксембург Галерия 88 е едно от най-престижните места за изява на най-известните български и европейски художници и школа за млади таланти. През 2018 година с голям успех там бе представена изложба от скулптури на Вежди Рашидов.

Сега сестрата на Камен Попов – Юлита  Попова и съпругът ѝ, които от две години се установиха в София, създадоха едно изключително модерно арт пространство от 300 кв. м. на ул. „Богатица“ 25, в което е запазено цялото творчество на Камен Попов и е изложена част от уникалната колекция на галерията в Люксембург. „Завръщането“ на люксембургската Галерия 88 в България има за цел да привлече тук многобройните европейски приятели  и ценители на работата на фамилия Попови, както и да подкрепя млади таланти от България и Европа.

„Галерия 88 Камен Попов“„Галерия 88 Камен Попов“

 


Топ новини

виж още
Актуална тема