Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Рашков: Подготвям сигнала срещу Гешев много преди да стана служебен министър

Общество

Рашков: Подготвям сигнала срещу Гешев много преди да стана служебен министър

Снимка:

Сигналът срещу Иван Гешев не е политически PR. Това каза за БНР служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков и допълни, че го е подготвял много преди да му бъде предложено да заеме поста в служебното правителство на президента Румен Радев.

„За никаква специална цел не може да става дума. Дори смятам, че материалът закъсня доста“, посочи той, като допълни, че личността на Иван Гешев не е най-важното и опит за реваншизъм няма.

Според него в съдебната система трябва да стартира реформа и то незабавно. Рашков обяви, че очаква ВСС да няма кворум и така да не се занимае със сигнала срещу Гешев. „Дори да има кворум, очаквам да направят всички възможно да отхвърлят предложението“, допълни той.

Според служебния министър вариант е сигналът да се счете за неоснователен. „Нямам никакви илюзии. Нито аз, нито други, които разсъждават по този въпрос“, добави Бойко Рашков.

Предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев предложи на Висшия съдебен съвет служебният правосъден министър Янаки Стоилов в петък. Искането е във връзка с доклад над 100 страници на служебния министър на вътрешните работи.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още