Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Равносметката в „Пирогов“: 10 леко пострадали от бомбички и 200 сигнала до Спешна помощ в София

Общество

Равносметката в „Пирогов“: 10 леко пострадали от бомбички и 200 сигнала до Спешна помощ в София

Снимка:

В болницата е било оперирано 3-годишно дете от Костенец със следи от насилие

В новогодишната нощ през най-голямата спешна болница в София – „Пирогов“, са преминали 400 души. Линейките в София са реагирали на 200 сигнала. През спешната болница снощи са преминалите 90 човека, а хоспитализираните са 23. Нощта е била тежка, но относително спокойна, заяви проф. Николай Габровски, зам.-директор на Пирогов. Има 10 случая в токсикологията, като повечето от тях са на млади хора, уточни той.

Проф. Габровски посочи, че на практика основното натоварване е било след 00.00 часа, когато е имало един относително рязък наплив. “От бомбички са пострадали 10 човека. Повечето от тях са били обработени хирургически и са освободени по домовете си. Нямаме тежки инциденти с ампутации, както за съжаление се е случвало в други години”, каза заместник-директорът на Института за спешна помощ.

„По-сериозни инциденти е едно пътно транспортно произшествие от Благоевград. Осемгодишно дете, което е с тежка съчетана травма, в момента е настанено в детска реанимация, състоянието му е стабилизирано, но текат интензивни диагностични мероприятия, защото става дума за тежка съчетана травма”, заяви проф. Габровски.

Той разказва и за случай на дете на 3 години от Костенец със следи от насилие, което е било оперирано заради кръвоизлив около мозъка.

„Засега състоянието му остава стабилно. Това, което, за съжаление, в случая трябва да се сподели е, че тези следи от насилие създават съмнение за домашно насилие, следствените органи са уведомени и тече проверка по случая”, посочи професорът.

При сбиване след употреба на алкохол е наръган 28-годишен мъж в столицата, който обаче е починал в линейката на път за болницата.

По отношение на COVID за нощта са преминали 50 души със симптоми, като петима от тях са били зависими от кислород и са хоспитализирани.  


Коментари (1)

балтов чарк птп-та, домашно насилие... с това започна отчета на 1-ви януари, като сводка на районно управление. ама защо не започнаха с друго - че професорът става шеф на здравната каса. помислих че е някаква изгъзица - все едно да пуснеш лисица в кокошарника, ха-ха... е, министър не стана, ама от лашкането в джипа на б. б. пак е имало полза. сега вече нямя кой да му уронва и ,,престижа,, дето толкова му ядоха гъза.
04.01.2021 03:39 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още