Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Разчитат днес информацията от черната кутия на падналия МиГ-29, ако вътрешната обвивка е здрава

Общество

Разчитат днес информацията от черната кутия на падналия МиГ-29, ако вътрешната обвивка е здрава

Разчитат днес информацията от черната кутия на падналия МиГ-29, ако вътрешната обвивка е здрава - Tribune.bg
Снимка:

Служебният военен министър отхвърли вероятността кутията да бъде разчетена в чужбина, ако е здрава

Информацията от черната кутия на падналия МиГ-29 в Черно море ще бъде разчетена в рамките на деня, каза на брифинг пред медиите служебният военен министър Георги Панайотов. Кутията е била открита на 70 метра дълбочина и в момента се намира на борда на кораб на Военноморския флот.

„След 2-3 часа корабът ще акостира на пристанище „Варна“. Кутията ще бъде транспортирана със самолет на Военновъздушните сили и транспортирана до базата в „Граф Игнатиево“, там ще се свалят данните“, уточни Панайотов.

Информацията към момента е, че външната обвивка на кутията е нарушена, но има основания да се смята, че вътрешната, която съдържа информацията е здрава и не е повредена.

„С това се надявам да се спрат всички спекулации, които се търкалят из медийното пространство. Нека научим истината такава, каквато е“, коментира служебният министър на отбраната.

Той благодари на моряците от Военноморските сили във Варна, на техните началници и на началниците на отбраната като обърна особено внимание на фирма „Хидроремонт“ – Варна, които са предоставили безплатно апарат, който е успял да се гмурне на дълбочина от над 70 метра и да открие кутията. 

Служебният военен министър отхвърли вероятността кутията да бъде разчетена в чужбина, ако е здрава.

Военният министър благодари на всички, участвали в търсенето, защото кутията е много малка и е било като „търсене на игла в купа сено“.

Той отказа да коментира думите на съпругата на загиналия майор Валентин Терзиев. „Изпитвам съчувствие към Димитрина Попова, разбирам тежките моменти, през които минава заради загубата, не искам да коментирам думите ѝ“.

Панайотов съобщи и добра новина - от болницата е бил изписан курсантът, който пострада при учение с парашутни скокове в Чешнегирово. Момчето е в добро здраве, увери министърът. 


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети