Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Раздават безплатно боя за надрасканите сгради в София

Общество

Раздават безплатно боя за надрасканите сгради в София

Раздават безплатно боя за надрасканите сгради в София - Tribune.bg
Снимка:

Започва почистване на надраскани фасади на жилищни и обществени сгради в центъра на София.

Инициативата е на Столичния инспекторат съвместно с район "Средец", като целта е в нея да бъдат въвлечени и живеещите в кооперациите.

Отговорността за почистването на фасадите е задължение на собствениците или ползвателите им, припомни кметът на район "Средец" Трайчо Трайков, пред БНР.

Все още се обсъждат идеи дали предложенията за пребоядисване на част от надрасканите фасади да идват от живеещите или да бъдат посочвани от администрацията и инспектората, каза още Трайков.

"Бих искал да въвлечем и хората, които иначе се чудят живущите как да се справят с този проблем и да отговорят на задължението си да чистят фасадите. Моята идея е, заедно с инспектората, да организираме предоставянето на фасадна боя безплатно и хората също да участват в това почистване и пребоядисване на фасадите, където това е необходимо".

В Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община е записано, че за подобен вид нарушение санкцията може да бъде в размер от 100 до 5 хиляди лева.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети графити, сгради

Коментари (1)

Mebele.bg "Инициативата е на Столичния инспекторат съвместно с район "Средец", като целта е в нея да бъдат въвлечени и живеещите в кооперациите."
Хайде да въвлечем гражданите и за това, например с почистване на дивани и други едри отпадъци по тротоарите на столицата а?
23.02.2020 22:19 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети