Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Разкриват денонощни ваксинационни кабинети в големите градове

Общество

Разкриват денонощни ваксинационни кабинети в големите градове

Снимка:

„От понеделник ще бъдат увеличени местата, където желаещите могат да се ваксинират срещу COVID-19. Желаещите са много, опашките са големи. Обмисляме удължаване на „зелените коридори“. Имаме готовност за разкриване на денонощни ваксинационни пунктове в големите градове“. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Той благодари на всички, които са повярвали в науката и лекарите. „Българи, решението е във вашите ръце. На прага сме на нещо ново и само чрез науката можем да го победим“, каза министър Ангелов.

Той обясни, че видът на ваксината ще бъде възможен, когато дойдат предвидените пратки от препаратите.

„От 3-ти март ще има електронна регистратура, където всеки ще може да се запише и да посочи вида на ваксината, която предпочита“, обясни министърът.

Той обърна внимание на твърдения, че ваксината на АстраЗенека не била достатъчно ефективна. „Няма такова нещо. Тя предпазва на 100% от тежко протичане на болестта“, увели министър Ангелов.

Личните лекари могат да започнат да ваксинират, когато те преценят. Създадена е организация, дадени са насоки за работа.

„Готови сме да създадем мобилни екипи за ваксиниране. Преговаряме с Центровете за спешна помощ. Има трудноподвижни хора, мислим как да решим проблемите им“, допълни министърът.

„Няма да оставим гражданин, който иска да се ваксинира, да не получи ваксина. Ще бъдат ваксинирани всички, независимо с какъв здравен статус са, чуждестранните граждани, които пребивават тук, като студенти, например“, обясни Ангелов.  


Коментари (2)

г-з комунягите ще сепукнат от към дирника!
21.02.2021 12:47 / Отговор
Целта на една ваксина е да те предпази да не се разболееш въобще, с не да го прекараш както твърди този педал.
21.02.2021 20:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още