Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Разсеяна майка забравила бебето си в трамвай в София, в Стара Загора - прасенце в чувал

Общество

Разсеяна майка забравила бебето си в трамвай в София, в Стара Загора - прасенце в чувал

Разсеяна майка забравила бебето си в трамвай в София, в Стара Загора - прасенце в чувал - Tribune.bg
Снимка:

В Бургас пък чистачка намерила под седалките на автобуса изгубен портфейл с 600 лева и пликче с дрога

Какво ли не забравят хората в градския транспорт. Редица са любопитните случки, които стават ясни от справки за загубени вещи в градския транспорт на столицата и големите градове у нас, съобщава „Монитор“. Може би най-потресаващата от тях е свързана със забравено дете в количка.

Необичайната история се разиграла преди два месеца в София, в трамвай №22. Жената се сетила, че е забравила бебето, едва когато се прекачила на следващия трамвай, разказаха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) и уточниха, че благодарение на бързата реакция на ватманите случката е преминала без тежки последствия. Те са се свързали с диспечерите на ЦГМ и оттам направили връзка за изгубеното дете.  

Подобна случка имаше преди време и на летище София, където разсеяни, прибиращи се от чужбина родители, изморени от пътя, бяха „забравили“ бебето си.  

В столицата има едно бюро за изгубени вещи на площад „Възраждане“, но от услугите му вече почти никой не се възползва.

„През последните 3 години обаче пътниците много рядко оставят или взимат вещи от него. Най-често там се предават загубени карти. Но не повече от една на месец и повече“, разказаха от ЦГМ.

В Бургас пък чистачка намерила под седалките на автобуса от градския транспорт изгубен портфейл с 600 лева и пликче с дрога, а до тях скътана и личната карта на собственичката. Когато хигиенистката отворила портфейла, видяла само парите. Съвестно предала портмонето в полицията. служителите се заели да изследват по-старателно съдържанието и открили и пликчето с наркотика.

Във Варна пък има случаи на забравени домашни любимци. Жена забравила малко кученце в чанта. Наложило се да му дадат вода, защото била лятна жега. Впоследствие се оказало, че породата била много рядка и собственичката се разсипала от благодарности и почерпки.

В Стара Загора всички автобуси и тролейбуси са снабдени с камери. На служителите им се наложило близо седмица да отглеждат прасенце, забравено в чувал, докато собственикът му не дошъл да си го потърси.

„В повечето случаи пътниците губят телефони и документи, които и търсят. Има забравени дрехи, чадъри, шалове, но случаите са по-скоро единични“, обясниха от дружеството.   

Практиката за загубени вещи в столичния градски транспорт през последните години е следната: пътниците, които намерят вещ  я предават на водача. Той се обажда на диспечерите, а те предават информацията на call центъра на ЦГМ. Там звънят тези, които са загубили своя вещ и биват насочвани към последната спирка на съответния курс или към съответното депо или гараж, ако е минало повече време.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати