Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Разширява се „зелената“ зона в столичния кв. „Иван Вазов“

Общество

Разширява се „зелената“ зона в столичния кв. „Иван Вазов“

Разширява се зелената зона в столичния кв. Иван Вазов - Tribune.bg
Снимка:

По предложение на живущите в съседство, подкрепено от районния кмет Димитър Божилов, в кв. „Иван Вазо“ пространството между блоковете 30 и 32 с вход откъм ул. „Ярослав Вешин“ вече е в режим платено паркиране, съобщиха от район „Триадица“, посочва БНР.

Центърът за градска мобилност започва инвестиция с част от приходите от „зелената“ зона в квартала, като от днес започва обособяване на регламентиран паркинг между блоковете 29, 28 и 27А в кв. „Иван Вазов“.

В района продължава ремонтът на улици и тротоари.

В момента се работи по северния тротоар на ул. „Орехова гора“ в участъка между ул. „Нишава“ и ул. „Хайдушка гора“. Предвидено е свързване на бул. „Гоце Делчев“ с ул. „Нишава“ посредством удобен пешеходен маршрут. На южната страна на улицата в посочения участък ще се ликвидира кална точка и ще се обособят места за паркиране, като пространството за престой на автомобили ще се оптимизира.

Започва асфалтирането на ул. „Славовица“, в участъка след 121-во СУ „Георги Измирлиев“. Скоро предстоят строително-монтажни работи по полагане на асфалтова настилка с ширина 4 метра, която да осигури безопасен достъп до бул. „България“. След окончателното придобиване на частните парцели в трасето на „Славовица“, част от които бяха одобрени за изкупуване от Столичния общински съвет, улицата ще бъде двупосочна, съгласно одобрен транспортен план, съобщават от района.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети