Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Разширява се „зелената“ зона в столичния кв. „Иван Вазов“

Общество

Разширява се „зелената“ зона в столичния кв. „Иван Вазов“

Разширява се зелената зона в столичния кв. Иван Вазов - Tribune.bg
Снимка:

По предложение на живущите в съседство, подкрепено от районния кмет Димитър Божилов, в кв. „Иван Вазо“ пространството между блоковете 30 и 32 с вход откъм ул. „Ярослав Вешин“ вече е в режим платено паркиране, съобщиха от район „Триадица“, посочва БНР.

Центърът за градска мобилност започва инвестиция с част от приходите от „зелената“ зона в квартала, като от днес започва обособяване на регламентиран паркинг между блоковете 29, 28 и 27А в кв. „Иван Вазов“.

В района продължава ремонтът на улици и тротоари.

В момента се работи по северния тротоар на ул. „Орехова гора“ в участъка между ул. „Нишава“ и ул. „Хайдушка гора“. Предвидено е свързване на бул. „Гоце Делчев“ с ул. „Нишава“ посредством удобен пешеходен маршрут. На южната страна на улицата в посочения участък ще се ликвидира кална точка и ще се обособят места за паркиране, като пространството за престой на автомобили ще се оптимизира.

Започва асфалтирането на ул. „Славовица“, в участъка след 121-во СУ „Георги Измирлиев“. Скоро предстоят строително-монтажни работи по полагане на асфалтова настилка с ширина 4 метра, която да осигури безопасен достъп до бул. „България“. След окончателното придобиване на частните парцели в трасето на „Славовица“, част от които бяха одобрени за изкупуване от Столичния общински съвет, улицата ще бъде двупосочна, съгласно одобрен транспортен план, съобщават от района.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати