Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Рекордно висока сметка за ток - Поморие гаси част от уличното осветление

Общество

Рекордно висока сметка за ток - Поморие гаси част от уличното осветление

Рекордно висока сметка за ток - Поморие гаси част от уличното осветление - Tribune.bg
Снимка:

Заради драстичното повишаване цената на електроенергията и изключително високите сметки за улично осветление, които се налага Община Поморие да плаща, както и не ангажираността на държавата да помогне в тази трудна ситуация, кметът Иван Алексиев разпореди предприемането на спешни действия за ограничаване потреблението на електроенергия.

Само преди една година за месец декември 2020 година сметката за ток на общината е била 68 705 лв, а за месец декември 2021 година е близо три пъти по-висока - 183 211 лева.

Община Поморие Община Поморие

Община Поморие Община Поморие

От общината се извиняват на гражданите, но се налага да предприемат спешни мерки.

От днес уличното осветление в града и всички останали населени места ще свети през един стълб.  За целта е възложено е на фирмата, поддържаща въоръженията, да приведе този режим на действие до края на седмицата, за цялата община. През предстоящите месеци осветлението ще се включва в 17.15 часа и ще се изключва в 7.15 часа.

В Общинската администрация в Поморие се спира използването на климатичната система и всички видове електрически уреди за отопление.

За всички спортни клубове и танцови състави, използващи общински сгради, ще бъдат направени препоръки за по-икономично ползване на климатиците и другите електрически уреди за отопление.

 


Топ новини

виж още
Актуална тема