Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ректорите искат отваряне на университетите

Общество

Ректорите искат отваряне на университетите

Ректорите искат отваряне на университетите - Tribune.bg
Снимка:

Решение ще има в следващите няколко дни, каза служебният министър проф. Николай Денков

Съветът на ректорите настоява ръководствата на висшите училища да имат право сами да вземат решение за организацията на присъственото обучение. По този начин ще бъдат възстановени всички лекции и упражнения, където това е необходимо и възможно, съобщиха от пресцентъра на МОН.

Председателят на съвета и ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков изрази желанието на своите колеги пред министъра на образованието и науката проф. Николай Денков днес.

В момента присъствено в университетите се провеждат само практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти. На място се провеждат държавни изпити, защити на дипломни работи, както и семестриалните изпити, които включват и практическа част и не могат да бъдат проведени в електронна среда.

Министър Денков акцентира, че разбира аргументите и спешността на поставения въпрос. „Предстои разговор с министъра на здравеопазването. Ще намерим решение в следващите няколко дни“, заяви той. 

Колкото до края на учебната година за 1-и до 6-и клас, която по заповед с удължена с две или три седмици, министърът каза, че до дни ще се излезе с решение ще бъде ли наистина така.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети