Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ресторантьори на протестно шествие във Велико Търново

Общество

Ресторантьори на протестно шествие във Велико Търново

Снимка:

Ресторантьори излязоха на протестно шествие във Велико Търново. Причината за недоволството им са предложените нови противоепидемични мерки заради лавинообразното увеличение на случаите на COVID-19. Хората в бранша са категорични, че огромна част от заведенията са обречени на фалити и ще оставят без препитания служителите си, предаде БГНЕС.

Около 15.00 часа стотици ресторантьори се събраха в центъра на Велико Търново, за да изкажат недоволството си от новите ковид мерки.

Протестиращите са притеснени от разделянето на клиентите на ваксинирани и неваксинирани. Тревогата в бранша се засилва и от факта, че все още няма приета актуализация на бюджета, с която да се внесе повече яснота как ще бъдат компенсирани за евентуалните загуби от поредни ограничения. Днес във Велико Търново почти всички заведения затвориха за няколко часа в знак на протест.

По време на протестното шествие бармани, сервитьори и съмишленици спираха пред всяко заведение и ръкопляскаха пред затворените врати. Протестното шествие продължи по главната улица в старата столица и стигна до едно от възловите кръгови кръстовища в града. Движението беше блокирано, а утре от бранша ще протестират в Пловдив.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още