Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ресторантьори: Областният на Варна убива бранша, крайбрежната алея опустя

Общество

Ресторантьори: Областният на Варна убива бранша, крайбрежната алея опустя

Ресторантьори: Областният на Варна убива бранша, крайбрежната алея опустя - Tribune.bg
Снимка:

„Мъртвило! Като че бомба е паднала!“ – така коментираха ресторантьори ситуацията след заповедта на областният управител на Варна за спиране на движението на автомобили по част от Крайбрежната алея, предава местният сайт „Варна новини“.

„И на плажа няма хора, заради това“, споделят от бранша и добавят възмутени, че „заради лични интереси и глупав популизъм не само се унищожава бизнеса, но и стотици хора ще останат без работа. Някои от собствениците на заведения подозират, че в тази история са намесени и лични интереси. Според тях причината се крие в ресторант „Хоризонт“, собственост на семейство Коцеви, който се намира в сърцето на Морската градина.

Припомняме, че фамилия Коцеви е известна като върли фенове на колите в Морската градина и атакуват със завидна бяс всяка заповед на община Варна за спирането на автомобилите в парка. Самият Коцев обжалвал включително актуализацията Генералния план за оптимизация на движението на територията на община Варна, с който бяха регламентирани забранителните знаци за влизане в Морската, в качеството си на свързан с фирмите, собственици на обекти.

Страдат всички. Собствениците на заведения, които и без това са на ръба на оцеляването заради галопиращите ток, горива и цени на продуктите, са изправени пред фалит.

Персоналът на заведенията се стяга към трудовата борса и хората се чудят как ще свържат двата края. Варненци и гостите на града са лишени от възможност да се насладят на плажа в разгара на сезона… Печеливш ще е само онзи, който ще реализира дивиденти от фалита на конкуренцията, за сметка на всички варненци!

Автор: Спас Начев

Снимкaта са предоставена на от собственици на заведения на Крайбрежната алея във Варна


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Реалистична ли е инфлацията от 17% за година?
Покажи резултати Скрий резултати