Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ресторантьорите: Други страни мотивират с бонуси, у нас искат работодателите да принуждават персонала си да се ваксинира

Общество

Ресторантьорите: Други страни мотивират с бонуси, у нас искат работодателите да принуждават персонала си да се ваксинира

Ресторантьорите: Други страни мотивират с бонуси, у нас искат работодателите да принуждават персонала си да се ваксинира - Tribune.bg
Снимка:

„Даваше се трибуна на антиваксъри и хората са наплашени, мислят, че ще ги чипират с ваксините“, каза Алибегов

Българската асоциация на заведенията у нас излезе с остра позиция срещу здравното министерство. Според тях Националният план срещу пандемията се използва като „зле прикрит опит за въвеждането на задължителна ваксинация“ срещу коронавируса.

„Държавата иска да прехвърли отговорността за ваксинацията върху бизнеса“, заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред bTV.

Според него в другите страни мотивират хората да се имунизират с бонуси и награди, а у нас искат работодателите да принуждават персонала си да се ваксинира, защото кампанията няма успех.

Алибегов отбеляза, че в новия план за справяне с коронавируса пише, че ако се затворят отново бизнеси, автоматично влизат в сила социални мерки за подпомагане, а това не е така.

„Ние сме твърдо против този план, защото става дума само за ограничения“, заяви председателят на Българската асоциация на заведенията.

По неговите думи държавата е виновна, че не си е свършила работата и няма да имаме 70% ваксинирани есента, когато се очаква повишение на случаите на коронавирус.

„Даваше се трибуна на антиваксъри и хората са наплашени, мислят, че ще ги чипират с ваксините“, каза Алибегов.

Лично той е говорил със своите служители да се ваксинират, но те са излезли точно с такива доводи срещу имунизацията. По неговите изчисления само 10% от тях са се ваксинирали, а процентът в бранша е около 20.

„Отначало се говореше само за коронавирус, което също не е правилно, а последните три месеца нищо не се чува за него и за ваксинация“, заяви Алибегов.

Браншът не иска Стойчо Кацаров да е здравен министър в следващото правителство, но собствениците на заведения и техните служители няма да излязат на протест заради плана срещу разпространението на коронавирус, а първо трябва да има диалог, каза още председателят на Българската асоциация на заведенията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Рад Защо да не бонефицарате вие? Вие нямате ли интерес служителите ви да са ваксинирани. Защо да не отпуснете бонус и дори да организирате ваксинация. Не е трудно. При нас го направиха, опитайте и вие.
23.07.2021 17:59 / Отговор
Аааа Я да се махаш нали си се чипирал трай си и не давай акъл и другите да се чипират
23.07.2021 18:22
Димитър Славев Той има предвид,че в чужбина държавата стимулира работодателите да ваксинират служителите си.И че у нас МЗ.се опитва да прехвърли отговорността,на работодателя,което е крайно нагло и недопустимо!В случая работодатели и служители трябва да застанат рамо до рамо и да се противопоставят на този пълен абсурд!
23.07.2021 21:03
Димитър Славев Може да е всякакъв,но в конкретния случай Е НАПЪЛНО ПРАВ!????????????Всеки опит за НАСИЛСТВЕНО ПРИНУЖДАВАНЕ за ваксинация, трябва да се третира като ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу личността!
23.07.2021 20:57 / Отговор
Димитър Славев Може да е всякакъв,но в конкретния случай Е НАПЪЛНО ПРАВ!????????????Всеки опит за НАСИЛСТВЕНО ПРИНУЖДАВАНЕ за ваксинация, трябва да се третира като ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу личността!
23.07.2021 20:58 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати