Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Рибар от Ченгене скеле: Христо Иванов си прави PR на наш гръб

Общество

Рибар от Ченгене скеле: Христо Иванов си прави PR на наш гръб

Отмъщава ни, че не се съгласихме да блокираме сараите, каза председателят на сдружение „Морски сговор“

„Преди няколко месеца, когато Христо Иванов дебаркира на бургаския бряг – той поиска от нас с всичките ни налични лодки да блокираме сараите на Ахмед Доган. Категорично отказахме – ние сме рибари, не се занимаваме с политика. Ето че той сега ни отмъщава, че не влязохме в политическите му игрички. На път е да ни попречи да узаконим постройките си на Ченгене скеле.“ Това заяви днес в земеделската комисия в НС председателят на сдружение „морски сговор“ Димитър Янчев, съобщава vestonosec.net.

В края на миналата седмица бившият правосъден министър се завърна на „Росенец“, за да „разкрие“ поредната схема. Според юриста внесените поправки в Закона за морските пространства всъщност целели да узаконят къща в близост до сараите на Доган. Оказа се, че истината е съвсем различна – на условията, заложени в закона, ще отговаря само и единствено рибарското селище Ченгене скеле, което е проблем на 50 години на рибарската общност в Бургас. С измененията рибарите ще могат спокойно да използват рибарските си хижи и съоръжения. Текстовете са изготвени именно от общността „Морски сговор” и са внесени от ГЕРБ.

„Не е коректно Христо Иванов да ни забърква в личните си амбиции за власт и да си прави PR на гърба на една толкова изстрадала общност като нашата. Предложението ни касае само и единствено обекти, които имат влезли в сила общ утройствен план, подробен устройствен план и селищно образование. Не може юристът Христо Иванов да твърди, че сараите на Доган са в селищно образование. В района има 2 селищни образувания, едното е на 3 км от Доган, другото на 10 км.“, коментира Янчев.

На земеделската комисия председателят на „Морски сговор“ припомни, че десетки пъти през годините е имало опити за събарянето на постройките, но благодарение на бургаската общественост, популярни българи като Стефан Диомов, Тони Димитрова, Петко Бочаров и организации като „Грийнпийс“, селището се е запазило до днес и е крайно време да бъде уреден неговият статут.  


Коментари (4)

Киро Бизона Браво, браво, напращелият от акъл Ристе Десантчика, дето е само мозък и кръвоносни съдове, само с едно изказване привлече към файтонджийската си партийка ДеБъ всички рибари в страната! Сега тълпи от рибари само чакат да дойдат изборите, че да гласуват за партийката му ДеБъ, дето си прави годишните конференции в телефонната кабина под опашката на коня! Сега чакаме да приобщи и ловците към епохалните си измишльотини, щото не можа само едната половина от Българския ловно-рибарски съюз да се радва на благоволението му! Ето, ловците и те го чакат, смазвайки верните си пушки и приготвяйки патрони за малоумни диви глигани!
21.01.2021 20:29 / Отговор
Мая Човекът го е разкрил!
22.01.2021 12:09 / Отговор
Мхм Той кого и кво ли не използва - доста безпардонен!
22.01.2021 12:26 / Отговор
Краси Ицето ще прегази всичко живо в името на докопването му до парламента! Ясен ми е като бял ден!
22.01.2021 12:51 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още