Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ричард Алибегов: За зимния сезон ще разчитаме изцяло на български туристи

Общество

Ричард Алибегов: За зимния сезон ще разчитаме изцяло на български туристи

Ричард Алибегов: За зимния сезон ще разчитаме изцяло на български туристи - Tribune.bg

Трябва да се затегне контролът и да се проверяват мерките срещу разпространението на коронавирус, каза председателят на Българската асоциация на заведенията

За зимния сезон ще разчитаме изцяло на български туристи отново. Това заяви пред БНТ председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов. Очаква се да дойдат и туристи от Румъния и Израел.

„Българите успяха да покажат, че харесват нашите курорти. Видяхме лятото какво се случи. На юг от Бургас беше пълно до 15-20 септември. С оглед ситуацията в чужбина, това което наблюдаваме в Германия, Великобритания, малко вероятно е оттам да дойдат туристи. Доколкото знаем от Румъния и Израел ще дойдат най-вероятно туристи. Но основно ще бъде българският турист, който ще спасява“, заяви Ричард Алибегов.

По думите му, ресторантьорският бранш е получил уверението от здравния министър, че заведения няма да се затварят, но трябва да се затегне контролът и да се проверяват мерките срещу разпространението на коронавирус.  

„Имаме хубави мерки, но трябва да затегнем спазването им. Хората, които ходят на нощни заведения и на барове са в слабата рискова група. Който не спазва - трябва да си получи наказанието. Вчера това помолихме - да се сформират групи и да се проверяват заведенията и баровете. Ще направим всичко, което е нужно, заедно със здравното министерство“, категоричен е той.    

„2019 година бе най-силната година в туризма, която сме имали. Тази година през лятото много заведения не отвориха. Имаме 30% фалит в бранша. Въпреки всички мерки това е процентът на тези, които не успяха да се справят с кризата. А, за да има приходи от ДДС, то хората трябва да работят“, заяви още Ричард Алибегов.                               


Коментари (2)

Весела Поздравления за адекватната реакция на бранша и държавата. Дано бързо отмине кризатта, за да можем всички да си отдъхнем.
15.10.2020 10:22 / Отговор
Емилия Илиева Браво! Адекватно и разумно решение!
15.10.2020 18:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати