Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ричард Алибегов: Цените в заведенията ще бъдат замразени

Общество

Ричард Алибегов: Цените в заведенията ще бъдат замразени

Ричард Алибегов: Цените в заведенията ще бъдат замразени - Tribune.bg
Снимка:

Според председателя на Асоциацията на заведенията с 9% ДДС може да се изсветли бранша

9% ДДС за заведения и ресторантьори. За това се договориха във вторник премиерът и представителите на този бранш. Това се случи въпреки категоричното несъгласие на финансовия министър Владислав Горанов да се пипат данъците.

„Това е една мярка, за която дори на сме си мечтали. Преди няколко години изглеждаше като мираж. Направихме изчисления, представихме ги на премиера и благодарение на него се стигна до това сваляне на ДДС“. Това председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов пред NOVA.

По думите му първоначалното искане на бранша е било ДДС-то за заведенията и ресторантьорите да бъде в размер на 5% за една година като антизикризисна мярка, но след това представителите на този сектор се обединили върху това предложение. Алибегов обясни, че желанието на асоциацията е да се изсветли бранша. „Това, което предложихме и също е много важно, е увеличението на минималната работна заплата в сектора – от 610 лева на 800 или 850 лева“, обясни още Алибегов.

Той е сигурен, че с новата мярка ще може да се изсветли сектора. И е категоричен, че представителите му трябва да спрат да работят по начина, по който са работили до този момент.

По думите му свалянето на ДДС ще замрази цените, които в момента са валидни. А от мярката могат да се възползват всички, които отговарят на изискванията.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още