Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Родители и учители на протест срещу тестването на децата за COVID-19

Общество

Родители и учители на протест срещу тестването на децата за COVID-19

Снимка:

Родители и учители излизат на протест пред Министерския съвет срещу тестването на децата като условие за присъственото им обучение.

Организаторите на протеста посочват, че децата им не са опитни зайчета, че учителите не са медицински специалисти и че родителите не са лаборанти. Демонстрации на родители имаше вчера в Бургас и Раковски, предаде БНР.

Родители на ученици  изпратиха протестно писмо до президента Румен Радев, министъра на образованието Николай Денков и здравния министър Стойчо Кацаров, в което  настояват тестването на децата им да се извършва в домашни условия, за да се избегнат психически травми.

От министерствата на здравеопазването и образованието са категорични в съвместна заповед, издадена снощи - тестването ще се извършва в класните стаи с изключение на децата със специални образователни потребности, които ще се тестват вкъщи.

Същевременно стана ясно, че в някои области тестовете за учениците няма да пристигнат до сряда, каквито бяха първоначалните очаквания. Вчера тестове бяха доставени в 13 области.

При това положение някои училища ще върнат малките ученици в клас в сряда, други - в четвъртък, а трети - следващата седмица.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема