Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Родители на болни деца сигнализираха за измама с дарителски сметки

Общество

Родители на болни деца сигнализираха за измама с дарителски сметки

Снимка:

Родители сигнализираха за измама с дарителски кампании за болни деца, съобщава NOVA. Те разказват, че в последните дни са открили няколко Facebook страници за набиране на средства, в които е посочена една и съща банкова сметка. Титулярът също е един и същ. Няма обаче нищо общо със семействата, категорични са близки на нуждаещите се.

Два месеца след раждането на Велина, майка ѝ - Владислава Демерджиева, чува страшната диагноза хидроцефалия. Последващи прегледи показват, че детето има тумор в мозъка.

„Последствията от нея са хидроцефалия, епилепсия, двигателни проблеми и още много”, сподели жената.

За своите 4 години Велина е претърпяла няколко курса на лъче-и химиотерапия. От няколко дни отново е в Турция, където ѝ предстои операция.

„Снощи, около полунощ, ми писа един човек, че като реклама във Facebook му попаднала една страница, в която се събират средства за Велина. Само че човекът не е разпознал нашата дарителска сметка”, разказа още Владислава.

Така жената научава, че някой ползва името и заболяването на дъщеря ѝ, за да събира пари. Казва, че не познава посочения титуляр на сметката.

Дублирана се оказва и страницата на фондация „За доброто”.

„Някаква госпожа, която се е нарекла с името Десислава Христова Димитрова, е публикувала вероятно личната си сметка. Ако някой в момента напише „Фонд за децата на герои”, види тази страница и дари средства за децата на Фонда по този IBAN, те няма да постъпят при нас. Те ще постъпят към въпросната госпожа, която нямаме идея коя е”, заяви Кремена Кунева, председател на Фондация „За доброто”.

В прокуратурата вече е подаден сигнал по един от случаите.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още