Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Родители на трансплантирани деца: Не разваляйте екипа на болница „Лозенец“, кой ще прави операции?

Общество

Родители на трансплантирани деца: Не разваляйте екипа на болница „Лозенец“, кой ще прави операции?

Родители на трансплантирани деца: Не разваляйте екипа на болница Лозенец, кой ще прави операции? - Tribune.bg
Снимка:

Те искат децата да продължат да се лекуват в България

Родители на трансплантирани деца с отворено писмо до президента, за да защитят екипа на болница „Лозенец“ след информациите за нерегламентирани интервенции в лечебното заведение.

„Първото, което искаме е да не се разтурва екипа на болница „Лозенец“. Ако има злоупотреби, който ги е извършвал, нека бъде наказан. В продължение на 10 години се подготвя екип и ако ние го унищожим, кой ще помогне на следващото дете“, заявиха пред bTV родители и близки на трансплантирани деца.

Те допълниха, че искат да защитят нещо, което е единствено по рода си в България. „Искаме децата да продължават да се лекуват в България, защото не всички имат шанса да отидат в чужбина за трансплантации“, добавиха те.

По думите им хората от екипа са станали тяхно второ семейство и идеята за нелегални трансплантации, която се лансира, е несериозна.

Обясниха и дългия процес, през който преминават донорът и реципиентът преди операцията: „Първо, трябва да съвпада кръвната група между донора и реципиента, след това започват изследвания за съвместимост, дали донорът е клинично здрав. Процесът се извършва от изключително много специалисти. За да започне трансплантацията, след като приключат всички медицински прегледи, задължително реципиентът и донорът минават през нотариус, където декларират, че са роднини и че са съгласни“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети