Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Роми на протест в Бургас – спрели им водата заради неплатени 100 хил. лв.

Общество

Роми на протест в Бургас – спрели им водата заради неплатени 100 хил. лв.

Роми на протест в Бургас – спрели им водата заради неплатени 100 хил. лв. - Tribune.bg
Снимка:

Има данни, че зад протеста стоят активисти на БСП

Роми от квартал „Победа“ в Бургас излязоха днес на протест пред Общината. Причината е, че в квартала им е спряна водата. До това се е стигнало, след като има натрупани сметки за вода за 100 хил. лв.

Макар да не плащат и много от жителите на квартала да не са присъединени легално към ВиК мрежата, те настояват водата да им бъде пусната.

„Искаме водомери“, „Искаме здрави деца“, „Искаме вода за децата си“ – са само част от надписите на плакатите, носени от демонстрантите. Възниква въпросът и кой ги е написал.

Демонстрантите излязоха и с политическо искане – оставката на кмета на Бургас Димитър Николов.

Градоначалникът призова за спокойствие и обясни, че законите са за всички и трябва да се спазват.

„Протестът тази сутрин пред сградата на Община Бургас е безпрецедентен. Призовавам всички за спокойствие и за недопускане на напрежение! Надявам се, че няма да има партия, която да подклажда етническо напрежение и да играе на тази взривоопасна тема. Гражданите на “Победа” и “Акациите” имат същите задължения, както всеки един бургазлия. Не съм аз човекът, който пуска и спира водата, но като кмет съм длъжен да следя за спазването на правилата. Призовавам протестиращите за спокойствие и да уредят неизплатените си задължения! Призовавам всички останали граждани да не влизат в пререкания с протестиращите, за да не се допусне напрежение в града. Убеден съм в здравия разум на бургазлии и ще направя всичко възможно за осигуряване на спокойствието в града“, написа Николов във Фейсбук.

Зад протеста в Бургас стоели активисти на местната структура на БСП в града, твърди ПИК, като се позовава на свои източници. Имало данни за срещи и телефонни разговори между ромски тартори и активисти на левицата, за да координират протеста. Според източниците на изданието това е и първа точка от сценария „Нов Костинброд“.

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати