Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Роми на протест в Бургас – спрели им водата заради неплатени 100 хил. лв.

Общество

Роми на протест в Бургас – спрели им водата заради неплатени 100 хил. лв.

Снимка:

Има данни, че зад протеста стоят активисти на БСП

Роми от квартал „Победа“ в Бургас излязоха днес на протест пред Общината. Причината е, че в квартала им е спряна водата. До това се е стигнало, след като има натрупани сметки за вода за 100 хил. лв.

Макар да не плащат и много от жителите на квартала да не са присъединени легално към ВиК мрежата, те настояват водата да им бъде пусната.

„Искаме водомери“, „Искаме здрави деца“, „Искаме вода за децата си“ – са само част от надписите на плакатите, носени от демонстрантите. Възниква въпросът и кой ги е написал.

Демонстрантите излязоха и с политическо искане – оставката на кмета на Бургас Димитър Николов.

Градоначалникът призова за спокойствие и обясни, че законите са за всички и трябва да се спазват.

„Протестът тази сутрин пред сградата на Община Бургас е безпрецедентен. Призовавам всички за спокойствие и за недопускане на напрежение! Надявам се, че няма да има партия, която да подклажда етническо напрежение и да играе на тази взривоопасна тема. Гражданите на “Победа” и “Акациите” имат същите задължения, както всеки един бургазлия. Не съм аз човекът, който пуска и спира водата, но като кмет съм длъжен да следя за спазването на правилата. Призовавам протестиращите за спокойствие и да уредят неизплатените си задължения! Призовавам всички останали граждани да не влизат в пререкания с протестиращите, за да не се допусне напрежение в града. Убеден съм в здравия разум на бургазлии и ще направя всичко възможно за осигуряване на спокойствието в града“, написа Николов във Фейсбук.

Зад протеста в Бургас стоели активисти на местната структура на БСП в града, твърди ПИК, като се позовава на свои източници. Имало данни за срещи и телефонни разговори между ромски тартори и активисти на левицата, за да координират протеста. Според източниците на изданието това е и първа точка от сценария „Нов Костинброд“.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема