Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Росен Желязков: Отваряме пристанище Варна за най-тежките кораби

Общество

Росен Желязков: Отваряме пристанище Варна за най-тежките кораби

Росен Желязков: Отваряме пристанище Варна за най-тежките кораби - Tribune.bg
Снимка:

За да бъде пристанището по-атрактивно, Варненският залив ще бъде удълбочен

Проектът за удълбочаването на Варненския и Белославския залив е на обща стойност 350 милиона. Това е инфраструктура за държавата, за да могат да влизат стоки и товари, категоричен беше министърът на транспорта Росен Желязков пред bTV. „Ние не правим пристанище, а отваряме вратата към морето”, каза още той.

„Ще направим така, че врата на България по море – Варна, да бъде отворена за най-тежките кораби, които в момента не могат да влизат. Целта на проекта е да има удълбочаване до 13 м и по този начин транспортът поевтинява и прави нашето пристанище по-атрактивно. В момента търговската конкуренция на Черно море е там, където отиват товарите. Искаме товарите да влизат през Варна”, обясни министърът на транспорта.

По думите му хоризонтът на БДЖ е 2024 година. През 2024 година изтича договорът на БДЖ с държавата и всеки един превозвач от чужбина може да дойде на българския пазар. "Моят хоризонт в най-добрия случай е 2021 година, затова аз каквото мога да направя, трябва да го направя до 2020 г.", добави Желязков.

По отношение на повишаването на безопасността за движение по пътищата Росен Желязков посочи, че от Министерството на транспорта са заявили, че трябва да се въведе контролирана среда за провеждането на изпити за вземане на шофьорска книжка.

„В момента се изработва софтуер за теста, но и за подготовка на водачите. Много от школите експериментално вече го използват. Важно е да се преценяват уменията на младите водачи, от една страна тяхната подготовка, а от друга страна – честността на изпита. А косвеният ефект е пресичане на корупцията”, каза Росен Желязков. По думите му честността на изпита ще бъде гарантирана.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

анна ГОСПОДИНЕ РОСЕН, НИЕ МОЖЕ ДА ИЗГЛЕЖДАМЕ НА ГЛУПАЦИ , ПОРАДИ СЪЗДАЛАТА СЕ ИДИОТСКА ПОЛИТИЧЕСКА ОБСТАНОВКА ,БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАШИЯТ "ВОЖД" !!! ПРАВЕТЕ СИ КАКВО СТЕ НАМИСЛИЛИ, НЕ ПИШЕТЕ,ЧЕ "СЛУЧАЙНО" И В ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРАВИТЕ " ВРАТА ЗА НАЙ ТЕЖКИТЕ КОРАБИ" !! НЕ СМЕ ИДИОТИ....НАТОВСКИТЕ ТЕЖКИ КОРАБИ НЕ МОГАТ ДА ВЛИЗАТ ......И НА БОЙКО БОРИСОВ ПЛАТНОХОДКИТЕ ?!?
15.11.2019 09:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети