Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Румен Радев и Вежди Рашидов поздравиха патриарх Неофит с имения му ден

Общество

Румен Радев и Вежди Рашидов поздравиха патриарх Неофит с имения му ден

Румен Радев и Вежди Рашидов поздравиха патриарх Неофит с имения му ден - Tribune.bg

На именния си ден Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие президента Румен Радев, който лично дойде, за да го поздрави по повод личния му празник. Приемът се състоя в Софийска св. митрополия.

Президентът Радев пожела на патриарх Неофит здраве и сили във високо отговорното служение, като предстоятел на Българската православна църква и изрази задоволство от сътрудничеството по различни обществени въпроси между Църква и Държава. Президентът сподели още, че делото на Българската православна църква се оценява високо не само в страната, но и извън нея. Той отбеляза, че трите ставропигиални манастира - Рилски, Бачковски и Троянски са притегателен център за всички, които желаят да се докоснат до православната ни духовност, история и култура.

На срещата взеха участие Техни Преосвещенства Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод, Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, протодякон Деян Коруноски, г-н Теодор Атанасов, началник Кабинет на Българския патриарх, г-н Иван Димитров, Директор на дирекция „Протокол“ и г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия.

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов също поздрави Негово Светейшество Българския патриарх.

„В деня на Вашия личен празник бих искал да Ви засвидетелствам своите високи почитания към Вас и Вашата всеотдайна боголюбива служба в името на Българската православна църква и целия български народ, посочва в поздравителния адрес председателят на Народното събрание. Бъдете жив и здрав, и продължавайте все така със скромност и добронамереност да изпълнявате своята мисия“, казва Вежди Рашидов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати