Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Румен Радев: Само сплотени под трибагреника можем да възкресим България

Общество

Румен Радев: Само сплотени под трибагреника можем да възкресим България

Румен Радев: Само сплотени под трибагреника можем да възкресим България - Tribune.bg
Снимка:

На 150-годишнината от гибелта на Васил Левски хиляди отдаваха своята почит пред паметника му в София

България се прекланя пред паметта на Апостола на свободата. На 150-годишнината от гибелта на Васил Левски хиляди българи отдават своята почит пред паметника му в София. 

Още от вчера се стичат хора, които поставят цвете в знак на почит към паметта и делото му. 

Възпоменателната церемония започна точно в 18 часа. Гвардейски оркестър изпълни някои от любимите песни на Левски. 

По време на церемонията почит към делото и личността на Левски отдадоха и президентът Румен Радев, официални лица и граждани. 

„Точно век и половина ни делят от деня, в който Апостола на свободата бе обесен. За тези 150 години България преживя много – възход, терор, триумфи и крушения, но почитта на българите към Левски остана свята. А словата му надживяха епохите“, заяви Румен Радев.

„Чистата и свята република е далеч, но братството нерядко се проявява. Когато българите протегнахме ръка на пострадалите в Турция и Сирия, ние бяхме достойни за думите на Апостола.

Хиляди българи с честен труд и достойно поведение обръщат времето, според великите думи на Левски“, каза още президентът в речта си.

„Само с разум и солидарност можем да преведем страната ни през пожара на войната и кризите. Да я спасим от онези, които търгуват с интересите и достойнството на страната ни. Както пише Левски, всичко зависи от нашите задружни сили. Против тях не може да противостои и най-силната стихия. Само сплотени под трибагреника можем да възкресим България, която Дяконът ни завеща. Поклон пред паметта на Апостола! Да живее България!“, каза в заключение държавният глава Румен Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети