Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Румен Петков: Има агресия срещу строителството, от която губи обществото

Общество

Румен Петков: Има агресия срещу строителството, от която губи обществото

Румен Петков: Има агресия срещу строителството, от която губи обществото - Tribune.bg
Снимка:

Важно е да се задържат добрите специалисти в България

Има агресия срещу строителството, от която губи обществото. Това каза на пресконференция на тема „Проблемите на строителния бранш и съответните решения" председателят на АБВ Румен Петков след среща с ръководството на Камарата на строителите в България.

„Звена по веригата са - ресурсен орган, който определя инвестиционната политика, както и звеното, което създава организацията по планиране, проектиране, обществена поръчка и определя изпълнителя. Третото звено е контролното, а четвъртото е това на изпълнителя. Ние изпускаме първите три и се съсредоточаваме върху четвъртото, което е само изпълнител“, коментира Румен Петков.

Според него през последните години се е сринала системата на образование, подготовка и преподготовка на кадрите в строителството.

„За нас, в който и да е сектор привличането на изпълнители от чужбина е грешна политика. Те идват, добиват опит, познания и умения, след което си тръгват. Ставаме една „подготвителна площадка“, посочи Румен Петков. 

Според него най-важно е да бъдат задържани добрите кадри и затова е необходима намеса от държавата.

„Специалистите ни постоянно заминават в чужбина. Това са същите хора, които тук работят некачествено, лошо и безотговорно, те получават суперлативи оттатък границата. Бихме искали създаване на единни правила в бранша при приемането на строителномонтажните работи и при изпълнението“, каза от своя страна председателят на УС на Камарата на строителите в България инж. Илиян Терзиев.

Той посочи и че проекти за 15 млрд. лева евросредства са заложени за изпълнение в следващия програмен период.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети