Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Руска връзка: Кремъл представя постановка на Морфов за годишнината от нахлуването в Украйна

Общество

Руска връзка: Кремъл представя постановка на Морфов за годишнината от нахлуването в Украйна

Руска връзка: Кремъл представя постановка на Морфов за годишнината от нахлуването в Украйна - Tribune.bg
Снимка:

На 24 февруари в Москва, в театър „Имени Гоголя“ (това е бившият „Гогол център“, разформирован по заповед на Путин, заради режисьора Кирил Серебников - ярък руски дисидент и противник на режима) е премиерата на постановката „Полет над кукувичето гнездо” на режисьора Александър Морфов. Този театър - Имени Гоголя днес е „официалният” театър на Путин, използван за пропаганда на режима, съобщава „Блиц“.

Представлението на Морфов е в актуалния афиш на театъра като премиера. Преди това този спектакъл се играе на сцената на театър „Ленком“.

Морфов е смятан за проводник на кремълската пропаганда в София, твърди медията. Докато гастролира в определени медии, за да влезе в ролята на борец за демокрация, конфликтният режисьор продължава да се води на работа в московския театър „Ленком“, което става ясно от официалния сайт на един от рупорите на кремълската пропаганда. Важно е да се знае, че театър „Ленком“, известен преди като Московския театър на Ленинския комсомол и е официалното име на това, което някога е било известно като Московския държавен театър. По-късно е кръстен на Комсомола, комунистическа младежка организация, създадена от Владимир Илич Ленин.

Преди това Морфов дълги години работеше в театъра в Санкт Петербург „Комисаржевска“ и пренасяше сериозна част от тамошните постановки на сцената на най-престижния български театър. И сега във времената на вихрещата се пропаганда едва ли е случайно повторното завръщане на Морфов като главен режисьор на най-престижната културна институция в държавата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати