Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Руското посолство препоръча на Петков и делегацията в Киев да отидат до ДНР и ЛНР

Общество

Руското посолство препоръча на Петков и делегацията в Киев да отидат до ДНР и ЛНР

Руското посолство препоръча на Петков и делегацията в Киев да отидат до ДНР и ЛНР - Tribune.bg
Снимка:

Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова посъветва премиера Кирил Петков и водената от него делагация да посетят не само Киев, но и ДНР и ЛНР: „За да получат обективна информация за протичащите в Украйна събития бихме препоръчали на представителите на българската делегация да пообщуват също така и с официалните лица на Донецката и Луганската Народни Републики – да научат ТЯХНОТО виждане на ситуацията, да чуят ТЯХНАТА история за причините на конфликта и отношението на украинската власт към някога собствено население. Убедена съм, че ако българската страна има такова желание, няма да е трудно да се организира такъв контакт”, пише посланичката в обзорния брифинг.

По темата с оръжията мисията следяла внимателно: „Разчитаме, че официалната София в пълен обем оценява всички негативни последици на такава стъпка за по-нататъшните руско-български отношения”. 

По темата с прекъснатите доставки на газ Митрофанова подчертава, че „Газпром” е информирал за действията си на 26 април.

„Въпреки всички неприятелски стъпки, направени срещу Русия, нашата страна досега е оставала надежден партньор на България. Добросъвестно е изпълнявала задълженията си относно газа, включително и осигуряване на допълнителни обеми, когато София имаше нужда от тях и ни молеше за помощ. Да напомня, че за последен път това беше през лятото миналата година.

Въпреки това, България се присъедини към държавите, които са решили да приложат спрямо Русия методи на откровен шантаж и рекет – руските валутни активи бяха незаконно блокирани, което ни лиши от достъпа до получаваните за газ средства. Тоест фактически от Русия поискаха да продължава да доставя газ безплатно. Така, западните клиенти не са оставили на „Газпром“ друг изход, освен да им предложи да продължат да плащат с рубли за „синьото гориво“, като се запазва предишната цена и другите условия на действащите договори”, съобщават от посолството. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати