Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Рязко захлаждане, лятото се завръща в неделя с 35 градуса

Общество

Рязко захлаждане, лятото се завръща в неделя с 35 градуса

Рязко захлаждане, лятото се завръща в неделя с 35 градуса - Tribune.bg
Снимка:

Чакат ни валежи и гръмотевици в следващите два дни

Рязкото захлаждане идва с валежи, които вече започнаха през нощта с гръмотевици в западните райони. Температурите ще бъдат между 25 и 30 градуса.

Повече валежи ще има в Рило-Родопската област. Преваляванията ще са придружени с гръмотевична активност, има опасност и от градушки. Вятърът ще е студен и със скорост в Дунавската равнина до 50 км/ч., съобщава NOVA телевизия.

По Черноморието ще се появят облаци следобед, но валежи са малко вероятни. Температурите на въздуха ще са между 26 и 30 градуса, на морската вода – 25-27 градуса. Вълнението – слабо с опасност от дънни ями и мъртви течения по цялото крайбрежие.

Нахлуването на по-студен въздух ще създава условия за валежи и в петък – предимно в Североизточна България и в южните райони. И в петък вятърът ще остане сравнително силен, на места в северната половина на страната със скорости на поривите до 50 км/ч.

Още в събота обаче облачността ще се изчисти от запад на изток, а температурите ще тръгнат нагоре. В началото на следващата седмица лятото се връща с жега над 35 градуса.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати