Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 60 акта за неспазване на COVID-мерките в моловете състави РЗИ-София

Общество

60 акта за неспазване на COVID-мерките в моловете състави РЗИ-София

Снимка:

Столичното РЗИ ще продължи със засиления контрол

60 лица са с актове за нарушения на COVID-мерките като посетители или работели в моловете в София. Столичното РЗИ е съставило 70 акта за констатирани нарушения на противоепидемичните мерки и 9 в нощни заведения и дискотеки. 6 от тях са за неспазване на противоепидемичните мерки, 2 за неспазване на забраната за тютюнопушене. Връчени са и 2 покани към отговорни лица за предприемане на административно наказателна дейност и съставяне на актове. Това показват проверките на Софийската РЗИ в закрити обществени места за периода 12.10.2020 година 18.10.2020 година.

Извършени са 254 проверки по спазване на противоепидемичните мерки и пълната забрана за тютюнопушене в закрити обществени места, в т. ч. спортни обекти, фитнес зали, големи търговски центрове – тип мол, плувни басейни, детски и учебни заведения, административни сгради, офис сгради, обекти за търговия и производство на храни (ресторанти, кафенета и др.) и нощни заведения.

От тях 56 са в големи търговски центрове – тип мол, 7- в административни и офис сгради, 8 - в нощни заведения и дискотеки.

Столичното РЗИ продължава със засиления контрол и благодари на всички граждани, които съвестно спазват въведените в страната противоепидемични мерки.                                


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още