Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. С 12 декара общинска земя разширяват Борисовата градина

Общество

С 12 декара общинска земя разширяват Борисовата градина

С 12 декара общинска земя разширяват Борисовата градина - Tribune.bg
Снимка:

„Тази сутрин заедно с кмета на район „Средец“ Трайчо Трайков и главния архитект на София стартирахме връщането на 12 декара от Борисовата градина за обществено ползване. Моите колеги ще влязат още от днес да направят оглед и тази част да може да се използва от софиянци“, обяви пред БТВ кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя припомни, че 12-те декара общинска земя години наред са били заградени в парцела на къпалнята „Мария Луиза“. По думите ѝ в същото време е важно къпалнята да бъде възстановена.

„Има интерес от собствениците. Ако това се случи и то е по правилата – да няма никакво ново строителство, а само възстановяване, би било добре за града“, допълни Фандъкова.

От своя страна Трайчо Трайков, кмет на район „Средец“, също се обяви за свободен достъп на софиянци до заградените доскоро площи на Борисовата градина след премахването на оградата.

„Помолили сме от „Паркове и градини“ да извършат преглед на растителността, където трябва да се облагороди, за да бъде безопасно за достъп. В този район няма да се строи нищо. Той ще остане парк“, категоричен е Трайков.

Кметът на София припомни, че 20 години няколко терена в Борисовата градина с решение на тогавашния Общински съвет са били отдадени на частни субекти и смесени дружества. Едно от тях е това, което е стопанисвало къпалнята „Мария Луиза“. Още три подобни парцела са извадени от общински частни дружества.

„Има интерес от собствениците. Ако това се случи и то е по правилата – да няма никакво ново строителство, а само възстановяване, би било добре за града“, подчерта столичният кмет Йорданка Фандъкова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати