Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. С близо 420 млн. лв. ще се финансира модернизацията на пътя между Мездра и Ботевград

Общество

С близо 420 млн. лв. ще се финансира модернизацията на пътя между Мездра и Ботевград

Снимка:

Средствата ще са от приходите от тол системата

С 419 327 906 лева ще се финансира модернизацията на пътя между Мездра и Ботевград. А средствата ще бъдат от приходите от тол системата. Това решение взе правителството на днешното си заседание.

За първи път ще се приложи нова схема на плащана. Изплащането на цялата стойност на проекта ще се извърши след неговото приключване. Предвижда се пътят да е напълно готов до 2023г.

Отсечката Мездра - Ботевград ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока. Трасето ще следва съществуващия път, като се развива по нов терен в участъците, обхождайки селата Люти дол, Типченица, Новачене и Скравена.

Ще бъдат изградени и ремонтирани редица съоръжения - над ж. п. линията Мездра - София, мостове над р. Искър, Малата река, Калница, Бебреш, Рударка, както и пътен възел при село Новачене. Пресичанията на републиканските и общинските пътища ще се осъществява чрез кръгови кръстовища „Мездра“, „Дърманци“, „Ребърково“, „Люти дол“, „Скравена“ и „Ботевград“. Предвидено е изграждането на селскостопански надлези, площадки за отдих и т. н. На обхода на с. Люти дол ще бъдат построени два тунела, с дължини съответно 490 м и 340 м.

Отсечката е част от пътя Видин - Ботевград с обща дължина 167 км. Трафикът през него е доста интензивен заради „Дунав мост“2. Това направление е най-късият маршрут между Западна и Централна Европа и Бяло море.  

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив