Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. С вкус на лято: Рибни блюда и сръбски специалитети в Ресторант „Котилото“

Общество

С вкус на лято: Рибни блюда и сръбски специалитети в Ресторант „Котилото“

С вкус на лято: Рибни блюда и сръбски специалитети в Ресторант Котилото - Tribune.bg
Снимка:

В летните жеги хапването по традиция е по-лекичко. Немазни месца, риба и свежи салати се настаняват на трапезата и така… До есента.

По традиция и Ресторант „Котилото“ в Драгалевци лете и зиме сменя менюто и излиза с подходящи за сезона вкусотии. В прохладната градина на заведението, намиращо се на минути с кола от София, се проведе специално събитие – тържественото представяне на лятното меню.

Майстор-готвач Далибор Маринкович – ДациМайстор-готвач Далибор Маринкович – Даци

В него, логично, присъстват всички любимци на клиентите от предишните години – като „Свинските бузи с каймак“ например. Появяват се обаче и съвсем нови авторски шедьоври на майстор Даци.

А гвоздеят в менюто са рибните блюда.

Майстор Даци презентира Сом на скараМайстор Даци презентира Сом на скара

Нови попълнения са рибните ястия от сом, както и речната риба сулка (наричана още якбалък, или „smudj“  на сръбски). Допълнение към менюто са и салатите „Магданозена разядка“, „Босилеградска“, „Зелева домашна бърканица“, към предястията  - „Пържени агнешки чревца с пресен лук и яйца“, „Дробени картофки по домашно“.

Основните ястия са украсени с „Жулиени от бела вешалица с масло от черен трюфел на тиган“, „Пилешко бутче по царибродски“, „Бечка пилешка шницла“.

Този сезон впечатление прави и вкусният домашен самун, поднесен със сезонни горски билки, по авторска рецепта на Даци. Към него главният готвач е добавил своята идея за изкушаващ сръбски намаз.

Лятни предложения от Ресторант Лятни предложения от Ресторант "Котилото"

Даци никога не крие каква е тайната на вълшебния вкус, даже ако го помолите – ще ви издаде и рецептата. Той обаче винаги подчертава, че въпреки букета от подправки, които добавя към ястията, най-важната подправка за да бъде ястието вкусно, е щипката любов.

Майстор Даци: Най-добрата подправка е Майстор Даци: Най-добрата подправка е "щипка любов"

Как се прави ново меню два пъти всяка година – зиме и лете? С много желание, малко експерименти и добър отбор от готвачи, казва Даци. А рецептите му задължително смесват авторското творчество с доказаната традиция на сръбската кухня.

Потъналата в зеленина градина на сръбския ресторант посрещна и специалните гости на събитието – Цвети Разложка, собственик на формата Business and Fashion Awards и световния конкурс Lady Universe, носител на титли за красота като Mrs Globe Bulgaria 2016 и много други.

Чаровно присъствие на събитието отбеляза и бизнес дамата Катя Роуз ( Mrs Bulgaria 2011, Mrs Evropa 2012, Бизнес дама на годината 2012, Business Lady 2014!), навръх рождения си ден. Тя остана очарована  от вкуса на новите ястия и не пропусна да се похвали, че не само тя, но и цялото ѝ семейство, са чести гости на Котилото.

Майстор-готвач Далибор Маринкович – Даци представя лятното меню

Ресторант “Котилото” се намира в кв.Драгалевци, ул. „Крайречна“ 26.

Почитателите на балканската кухня могат да поръчат и храна за вкъщи на телефон: +359 897 736 656  

Ресторант Ресторант "Котилото", Драгалевци

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Анна - Мария Петкова Най- вкусното място в София! Очарована съм и от храната и от любезното обслужване!
29.07.2020 20:57 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати