Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Събев пътувал с влак по несъществуваща линия, в Етрополе го чакат да им оправи пътя до Златица

Общество

Събев пътувал с влак по несъществуваща линия, в Етрополе го чакат да им оправи пътя до Златица

Събев пътувал с влак по несъществуваща линия, в Етрополе го чакат да им оправи пътя до Златица - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на транспорта Николай Събев направи това, което никой друг транспортен министър преди него не е могъл да направи - само с едно интервю да пусне нов влак на БДЖ.

В интервю пред БТВ Николай Събев каза, че е пътувал с влак до Етрополе. Седмица след това тръгнахме по стъпките на министъра с намерението и ние да пътуваме с влака до Етрополе.

Етрополе е след Правец на 80 километра от София. Проверяваме в сайта на БДЖ. Оказва се обаче, че там жп гара няма.

На картата с маршрутите на БДЖ се вижда, че влакова линия до червената точка Етрополе няма, но въпреки това влак от София до Етрополе има, защото лично министърът на транспорта е пътувал с него.

Местните пък казват, че откакто се помнят влак в Етрополе не е имало.

Справка в БДЖ показа, че министърът наистина е пътувал с влак, но не от София до Етрополе, а от София до Елин Пелин. След интервюто местните го чакат наистина да дойде и в Етрополе, защото имат задачи за него, като да направи пътя Етрополе – Златица.

Етрополе-Златица е връзката между Северна и Южна България, но Златишкият проход е затворен от десетилетия, защото е покрит не с асфалт, а с чакъл. Местните искат от министъра път, нищо, че той им прокара влак, макар и с интервю.


Топ новини

виж още
Актуална тема