Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сачева: 40 млн. лв. отделя правителството за заведенията, училищните дейности, фитнесите и спортни зали

Общество

Сачева: 40 млн. лв. отделя правителството за заведенията, училищните дейности, фитнесите и спортни зали

Снимка:

Социалният министър изтъкна, че мерките на правителството действат

Около 40 млн. лв. ще отдели правителството за заведенията, училищните дейности, фитнесите и спортни зали, посочи пред БТВ социалният министър Деница Сачева относно мерките, които ще обсъжда кабинета за подпомагане на бизнеса в продължаващата пандемия.

„Ще действаме така, както трябва, за да намерим баланса между здравните и икономическите мерки“, коментира министър Сачева. Тя напомни, че правителството е подготвило и регионални, и национални решения по този въпрос.

 „Този бюджет не е предизборен, а следизборен. Изпълняваме това, което сме обещали“, изтъкна социалният ни министър.

Деница Сачева подчерта, че правителството не бяга от отговорност и това се доказва от факта, че не е подало оставка.

„От тези 40 млн. лв., заделени за заведенията, училищните дейности, фитнесите и спортни зали и др. засегнати от заповедта на здравния министър, на служителите на фирмите ще се изплаща директно по 24 лв. на ден“, увери Сачева. Министърът изтъкна, че мерките на правителството действат.

„Това е бюджетът с най-нисък дефицит“, разясни тя и посочи, че не трябва да се бърза с апокалиптичните прогнози, защото често те не се оправдават.

„За образованието задължително трябва да се дават средства“, предупреди министър Сачева и уточни, че след време пенсионерите ще получават между 20 и 35 лв. По думите й тя не би се ангажирала с препоръка дали човек да прехвърли парите си за втора пенсия в НОИ. Деница Сачева призна, че тя лично се осигурява в частен фонд.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още