Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Съюзът на инвалидите: Столичната община да коригира организацията на движението в центъра на града

Общество

Съюзът на инвалидите: Столичната община да коригира организацията на движението в центъра на града

Съюзът на инвалидите: Столичната община да коригира организацията на движението в центъра на града - Tribune.bg
Снимка:

Съюзът на инвалидите в България призова общината да коригира организацията на движението в центъра на София. От организацията посочват, че паркоместата за хората с увреждания са недостъпни и това сериозно ги затруднява. Те ще организират протести и блокади в центъра на града, ако не бъдат предприети действия, предава БНР.

Хората с увреждания не могат да паркират и се чувстват блокирани, посочват от национално представените организации. Те заявяват, че Столичната община не спазва законодателството и по този начин ги дискриминира.

Хората от Патриарха освиркваха и викаха Оставка на Терзиев - (ВИДЕО)

"На практика ние сме изгони от център. По бул. "Витоша", по бул. П. Евтимий" вече няма нито едно паркомясто. Всички трябва да съществуваме заедно, без да си пречим един на друг. Хората с увреждания също не трябва да пречат на другите, но и всички трябва да се съобразят с нас, защото нашите възможности са различни", обясни Павел Славов от Българска асоциация за рекреация, интеграция и спорт (БАРИС).

Георги Колев от Съюза на инвалидите в България (СИБ) сигнализира и за друг проблем след новите правила за движение в центъра - вече има конфликт между хората с увреждания и колоездачите:

"Имаме случай, в който спрял е човек с количка. Отворил е, слязъл е от автомобила. През това време минава велоспедист си и е казал" Какво ми се мотаеш тук по пътя. Това е велоалея, не е за вас". Ето вижте какъв сблъсък на групи, които е абсурдно общината да ги допуска".

Ако от Столичната община не предприемат действия, организациите ще излязат на протест и ще блокират велоалеи в центъра на София.

"Хората много се радикализират и се чуват гласове, че даже е възможно да се стигне до блокиране на велоалея от хора с увреждания. Надяваме се те да се вслушат в нашия глас и да направят реконструкция наново специална на лявото платно", посочиха Павел Славов и Георги Колев, представители на националните организации на хората с увреждания.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети скандал
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати