Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сакскобургготски и Гълъб Донев на приема при крал Чарлз III

Общество

Сакскобургготски и Гълъб Донев на приема при крал Чарлз III

Сакскобургготски и Гълъб Донев на приема при крал Чарлз III - Tribune.bg

Симеон Сакскобургготски и съпругата Маргарита са присъствали на снощния прием в Бъкингамския дворец в навечерието на коронацията.

Две снимки бяха във фейсбук профила на Сакскобургготски.

Фейсбук Фейсбук

Министър-председателят Гълъб Донев е провел кратка среща с крал Чарлз III часове преди днешната коронация в Лондон. Двамата разговаряха по време на приема, даван от краля и кралицата-консорт за чуждестранните гости в Бъкингамския дворец, съобщиха от Министерски съвет. Няма снимки от срещата.

Във фокуса на разговора на премиера Донев и Чарлз III беше засилването на двустранното сътрудничество в сигурността, търговията, културата и образованието. Акцент беше поставен и върху откритата наскоро мащабна изложба в Британския музей, където България е представена с едно от най-забележителните си съкровища - Панагюрското. Крал Чарлз III изрази възхищението си от експозицията, а министър-председателят Гълъб Донев отбеляза, че Панагюрското съкровище е уникален шедьовър на древното изкуство, което успява да впечатли целия свят.

Визитата на министър-председателя Гълъб Донев в Обединеното кралство продължава и днес, когато премиерът ще представлява България на церемонията по коронацията на британския крал Чарлз III.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати