Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Авиокатастрофа до София: Пилотът е загинал, извършвал е сложни акробатически фигури /ОБНОВЕНА/

Общество

Авиокатастрофа до София: Пилотът е загинал, извършвал е сложни акробатически фигури /ОБНОВЕНА/

Авиокатастрофа до София: Пилотът е загинал, извършвал е сложни акробатически фигури /ОБНОВЕНА/ - Tribune.bg
Снимка:

Причина за смъртта е травма в главата

33-годишният пилот на падналия самолет в местността „Побит камък“ е бил без каска. Причина за смъртта е травма в главата, съобщи пред журналисти зам.-министърът на транспорта Николай Найденов, който е на мястото на инцидента. Полетът е бил тренировъчен, сниман е на видео. На място веднага са се отзовали очевидци, но травмата е била фатална, каза още той.

Найденов обясни, че носенето на каска не е задължително при такива полети, но според него всеки обезопасителен елемент може да доведе до по-голяма сигурност.

По думите му става дума за нещастен случай. Полицията и Националният борд за разследване на авиопроизшествия работят по разследването на инцидента.

Заместник-министърът заяви, че има няколко версии за инцидента, но към момента не може да се каже дали причината за него е здравословна или техническа. Записът на полета ще бъде предоставен на разследващите. По думите му пилотът е бил с богат опит, практикува от 2011 г., а полетът е осъществен с технически годен самолет, със съответната регистрация.

Найденов коментира още, че пилотът е извършвал тренировъчен полет и е опитвал сложни акробатически фигури, но не е имал опит в тази част.

По-рано вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев разпореди незабавна проверка. Той изказва съболезнования на близките на загиналия пилот.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети самолет, загинал
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети